Flyhistorikk.no
Foto: Via SAS Museet, Gardermoen
1952 VI ANBEFALER

1952: Brøt seg inn i SAS-fly og hadde full fest

Den 8. mai 1952 ankom kabinbesetning og pilotene fra SAS til flyplassen i Brussel, hvor de skulle fly morgenruten tilbake til Oslo. Da mannskapet ankom DC-4 flyet «Sigvard VIking» ble det forbauset over at både passasjerdøren og lastelukene sto åpne.

Da de kom seg inn i flyet skulle det vise seg at her hadde det vært en real fest. Noen hadde brutt seg inn i flyet i løpet av natten, og ikke bare tømt drikkevognen for alkohol, men virkelig herjet med inventaret i flyet.

Norske aviser kunne meddele dagen etterpå at innbruddstyvene også hadde brutt seg inn i et lasterom og avholdt deler av festen der. I tillegg var det tatt morfin fra medisinskapet ombord.

I cockpiten var det gjort hærverk på endel av utstyret.

Det endte med at SAS måtte be om hjelp fra det belgiske selskapet Sabena, som tok over og fløy passasjerene hjem til Oslo. To teknikere fra SAS måtte ned og gjennomgå flyet, før det noen dager senere kunne flys tilbake til Norge.

Alt av tepper og puter ombord var for øvrig samlet i lasterommet som kunne tyde på at det var noen som også hadde sovet der om natten.

Del

Andre artikler